Blog 1 -
 Top 10 Van Thuiszorg Hulpmiddelen  thumbnail

Top 10 Van Thuiszorg Hulpmiddelen

Published May 14, 22
4 min read

Hygiënische zorgen, iets voor mij?

De basis van thuisverpleging is een goede hygiënische verzorging of ook wel het ‘toilet’ genoemd. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u zelf niet meer kan instaan voor uw hygiënische zorgen:
  • U bent tijdelijk beperkt door een ingreep (denk maar aan schouder- of elleboogoperaties).
  • U heeft een chronische problematiek zoals osteoporose, artrose, spierafname door leeftijd, verminderd gezichtsvermogen, achteruitgang van de mobiliteit, enz…
  • U bent alleen en hebt hulp nodig bij het wassen van uw rug en voeten, een douche of een bad te nemen, uzelf aan te kleden,…
Thuisverpleging Temse helpt u ook ‘s avonds. Stel vrijblijvend uw vragen via ons contactformulier, sociale media of bel 03 369 27 14

Hygiënische Verzorging Buggenhout



Inkomhal kamer met veel kastruimte, een koelkast, het oproepsysteem , de terminal van het elektronisch zorgdossier (naast deur) en een kluis. 2. Het bed, de tv-kast met het TV-toestel, de schuifwand die toegang geeft tot de badkamer en tegelijk de kamer afsluit van de gang voor de nodige privacy - hygiënische verzorging Sint-Pauwels. 3.

4 - Bij Tempus Thuisverpleging kan u terecht voor hulp bij uw hygiënische verzorging. U bent baas over eigen lichaam. U bepaalt zelf welke zaken u liever zelf blijft uitvoeren.. De leefruimte met in de middag- en avondzon gelegen terras 5. De TV-hoek van één van de 4 leefruimtes 6. De balie van de verpleegpost op het gelijkvloers In de instelling zijn o. a. aanwezig: 4 leefruimtes van telkens 16 personen op elke afdeling (gelijkvloers en 1ste verdieping) van 32 personen (waarvan 2 plaatsen kortverblijf per afdeling) deze leefruimte is zowel bezigheidslokaal als eetruimte naast elke leefruimte is er telkens een TV-hoek voor de rustige momenten een eigen kapsalon (voorlopig in oud gebouw, na tweede fase in nieuwbouw) eigen kinesitherapieruimte met twee kinesisten (voorlopig in oud gebouw, na tweede fase in nieuwbouw) een binnenplein waardoor men kan buiten zijn zonder risico om weg te lopen een eigen kerk (Graethempoort) en de aanwezigheid van een aalmoezenier (nog steeds bereikbaar via oud gebouw) 2 degelijke voldoende grote liften, waarvan 1 voor liggend vervoer van bewoners een rooklokaal op de eerste verdieping voor alle bewoners 4 gemeenschappelijke badkamers met aangepaste baden en tilliften elektronische verrijdbare personentilliften voor het comfortabel verplaatsen van bewoners kabeldistributie + digitale TV op elke kamer mogelijkheid tot aansluiten van telefonie of internet (door bewoner particulier te regelen) een koelkast op elke kamer (inbegrepen in dagprijs) een kluis op elke kamer met persoonlijk instelbare code (inbegrepen in dagprijs) een oproepsysteem op elke kamer en badkamer voor de veiligheid en het comfort van de bewoner een elektronisch zorgdossier van elke bewoner raadpleegbaar door het personeel voor de meest recente informatie over de bewoner een badkamer op elke kamer met aangepast toilet en lavabo + inbouwkasten geneesheer - coördinator (CRA) die de schakel vormt tussen de individuele geneesheren en het woonzorgcentrum De afgesloten binnenkoer van WZC Bloesemhof .





Beschrijving Met hygiënisch werken voorkom je besmetting met ziekmakende micro-organismen. Als zorgverlener moet je altijd hygiënisch te werk gaan. Maar dit is extra belangrijk als je te maken hebt met kwetsbare, zieke mensen. Hun afweer is minder goed waardoor ze eerder ziek worden dan een gezond persoon. Ook is het essentieel dat je bewoners kunt adviseren over hoe zij er zelf voor kunnen zorgen dat er zo min mogelijk micro-organismen door zorgvrager en bezoek verspreid worden (Thuisverpleging Hingene).

Na het afronden van de e-learning Hygiënisch werken, ken je het belang van hygiënisch werken in de zorg en ben je op de hoogte van de juiste werkwijze. Je weet ook hoe je bewoners kunt adviseren op dit vlak. Je bepaalt je eigen leerpad binnen de cursus en kiest de onderdelen die voor jou relevant zijn.

Ze kunnen elkaar makkelijk besmetten. Bovendien ga je als zorgverlener van de ene naar de andere cliënt. Op die manier kun je makkelijk ziektekiemen overbrengen. Daarnaast is infectiepreventie, vanwege een aantal ontwikkelingen, de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Zo worden wereldwijd steeds meer bacteriën ongevoelig voor antibiotica. Daardoor zijn infecties steeds moeilijker te bestrijden en vormen ze een grotere bedreiging voor cliënten (hygiënische verzorging Beveren (Waas)).





Hygiënisch werken is daarbij van groot belang. Met alertheid en het nemen van de juiste maatregelen kun je de kans op besmetting verkleinen. Ook het ondersteunen van de bewoner bij hygiëne is essentieel. hygiënische verzorging Hamme. Dit is ook een van de onderwerpen in de Toetsingskaders van de IGZ voor verpleeghuizen - hygiënische verzorging Nieuwkerken. Neem kennis van de officiële richtlijnen en volg ze op.

Omgaan met wasgoed, afval en uitscheidingsproducten. Opslag van materialen (Hygiënische zorgen, iets voor mij?). Cliënten stimuleren om hygiëne toe te passen. Cliënten ondersteunen bij het nemen van maatregelen ten behoeve van persoonlijke hygiëne. Nota bene: de informatie in de e-learning is gebaseerd op de WIP-richtlijnen (Werkgroep Infectie Preventie). De WIP heeft de activiteiten echter beëindigd.

Hygiënische Verzorging Bazel

Waar de WIP-richtlijnen niet van toepassing zijn, is de informatie gebaseerd op actuele protocollen op het publieke deel van Zipnet - U heeft een chronische problematiek zoals osteoporose, artrose, spierafname door leeftijd, verminderd gezichtsvermogen, achteruitgang van de mobiliteit, enz…. Praktijk en vragen In deze e-learning komen verschillende praktijksituaties aan de orde. U heeft een chronische problematiek zoals osteoporose, artrose, spierafname door leeftijd, verminderd gezichtsvermogen, achteruitgang van de mobiliteit, enz…. Met casuïstiek en open vragen word je uitgedaagd om de verworven kennis toe te passen (hygiënische verzorging Belsele). Het leerpad bevat tevens een onderdeel Documentatie met verdiepende stof.

ALS JE DE E-LEARNING AFGEROND HEBT Heb je de online cursus Hygiënisch werken helemaal doorlopen? Dan heb je de volgende vaardigheden opgedaan: Je kunt uitleggen waarom hygiënisch werken in de zorg belangrijk is. Je weet hoe je volgens de richtlijnen op een hygiënische manier omgaat met hulpmiddelen en materialen, ruimtes, wasgoed, afval en uitscheidingsproducten (Thuisverpleging Hingene).

BRONVERMELDING Noordhoff Health maakt gebruik van landelijke- en EBP-richtlijnen. In de Introductie van het leerobject staan alle gebruikte bronnen behorende bij het leerpad (Wat is hygiënische zorg?).

Hygiënische zorgen op maat

Op zoek naar Hygienische zorgen ? U bent baas over eigen lichaam. U bepaalt zelf welke zaken u liever zelf blijft uitvoeren. Er zijn tal van voordelen van hygiënische zorgen, zoals wassen en verzorgen, aan huis, het schoonmaken van bedden, ruimtes, handen, mensen, kleding. Voor kwetsbare mensen, zoals kinderen en ouderen, is het nog belangrijker om hygiënisch om te gaan met uw leefwereld

Latest Posts

Kinesist Zonhoven Veroordeeld

Published Jun 17, 24
5 min read

Kinesist Pelt

Published Jun 15, 24
6 min read

Kinesist Ruisbroek

Published Jun 14, 24
4 min read